Voedingsadvies

Corinne van Acht

 

Persoonlijk sportvoedingsadvies door Corinne van Acht van Voedingsadviesbureau Food and Wellness – een deskundige, gecertificeerde sportdiëtiste met jarenlange ervaring.

 

Voor een optimale sportprestatie bepalen de juiste training, aanleg, motivatie en goede voeding het uiteindelijke resultaat. Goede voeding kan je echt helpen je sportprestaties te verbeteren maar ook gezonder en fitter te worden.

 

Sportvoeding is een op maat gemaakt voedingsplan voor het optimaliseren van de voeding bij sporters. Het maakt hierbij niet uit of je een recreatieve of topsporter bent. Er wordt gekeken naar de verdeling van de hoeveelheid voedingsstoffen in de voeding zoals koolhydraten, eiwitten en vetten maar ook naar vitamines en mineralen.

Hoeveel heb je nodig?

 

Hoeveel heb je nodig en hoe kun je dat bereiken? Daarbij wordt gekeken naar de timing van de maaltijden, drinken en het gebruik van voedingssupplementen. Het persoonlijk sportvoedingsadvies is volledig aangepast aan de behoefte, wens en smaak van de sporter.

 

Ik ben een gepassioneerd sportdiëtist met veel affiniteit met en ervaring in het begeleiden van jonge en volwassen sporters: o.a. wielrenners, fitness-beoefenaars, marathonlopers, rugbyers, honkballers, zwemmers, hockeyers. Of je nu je sportprestaties wilt verbeteren, je gewicht of vetpercentage wilt optimaliseren, maagdarmklachten tijdens het sporten wilt verminderen, ik maak een persoonlijk sportvoedingsadvies rekening houdend met jouw voorkeuren en wensen.

 

Het sportvoedingsadvies is qua energie en voedingsstoffen afgestemd op de soort sport, sportintensiteit, de doelstellingen tijdens trainings- en wedstrijddagen. Ik kan je ook helpen met het gebruik van sportdranken,  voedingssupplementen en timing van maaltijden.

Werkwijze

 

Intake

Het uitgebreide intakegesprek (60 minuten directe tijd en 30 minuten indirecte tijd: uitwerktijd) is nodig om goed te begrijpen waar jij nu staat, wat goed en minder goed gaat en welke doelen jij wilt bereiken. Ik werk direct samen met jouw personal trainer van The Studio. Op deze manier werken we op een zo efficiënte en doelgerichte manier naar jouw doel toe. De personal trainer deelt jouw meetgegevens met mij zodat ik weet hoe jij er op ieder moment tijdens de training fysiek voorstaat. De begeleiding vindt plaats in mijn praktijk: Voedingsadviesbureau Food and Wellness, Struikheiweg 16 in Bussum.

 

Uitwerken voedingsadvies

Na het intake gesprek stel ik een persoonlijk voedingsadvies op waarmee we naar jouw doelen toewerken. Het intake gesprek en het uiteindelijke voedingsadvies kosten samen €90,-.

 

Vervolg consult(en)

Vervolgconsulten duren tussen 15 of 30 minuten.  Hierin bespreken we de door jou geboekte vooruitgang en passen we waar nodig het voedingsadvies aan. Vervolgconsulten kosten resp. €15 of €30,-

 

Vergoeding

Ik heb een contract afgesloten met alle zorgverzekeraars. Als er sprake is van een medische indicatie (overgewicht, chronische obstipatie, hoge bloeddruk etc.) wordt er in ieder geval 3 uur (180 minuten) dieetadvisering via de basisverzekering vergoed. Als je aanvullend verzekerd bent wellicht nog meer.

 

Houd hierbij wel rekening met het jaarlijkse eigen risico.  Dit eigen risico geldt overigens niet voor kinderen tot 18 jaar. Indien je niet voor vergoeding in aanmerking komt, zijn de kosten 15 euro per kwartier.